Peste 60 de persoane ucise in Nigeria, in mai multe atacuri extremiste, in aceeasi zi

Mai mult de 60 de persoane – atât musulmani cat și creștini – au fost ucise în Nigeria, duminica, în mai multe atacuri extremiste.

Militanții, care pretindeau a fi membri ai gruparii Boko Haram, o grupare terorista afiliata Statului Islamic auto-proclamat, au detonat doua incarcaturi explozive in Moscheea Yantaya și intr-un restaurant musulman de elită, în Jos, în centrul țării, un loc în care majoritatea musulmana din nord se intersecteaza cu crestinii din sud, transformând orașul într-un loc al confruntarilor sângeroase.

O alta bombă a explodat, anterior, la o biserică creștină evanghelică din Potiskum (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Alte victime au mai fost raportate in urma unor atacuri din mai multe sate din nord-est, unde au fost incendiate zeci de biserici și aproximativ 300 de case.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.