O petitie din SUA avertizeaza impotriva confruntarii NATO cu Rusia si China

O petiție difuzata în SUA solicită încheierea politicilor NATO împotriva Rusiei și Chinei, care ar putea duce la un război termonuclear.

Scopul petiției privind cooperarea cu țările BRICS, care circula în Statele Unite, este acela de a evidenția pericolul confruntarii cu Rusia și China, a declarat astazi, conform Ria Novosti, fondatorul Institutului Schiller, Helga Zepp Larouche.

Petiția (care poate fi semnata dand click aici) [https://larouchepac.nationbuilder.com/petition?utm_source=lpac.co] , intitulata “Rezoluția Apelului catre SUA si Europa de Respingere a Geopoliticii și de Colaborare cu BRICS” a fost inițiată de către Institutul Schiller din SUA și îndeamnă Washingtonul și Uniunea Europeană să colaboreze cu țările BRICS, de dragul dezvoltării economice globale. Aceasta a fost semnata de mai mult de 2.000 de personalitati din Statele Unite si la nivel international.

“Scopul principal al petiției este acela de a face oamenii sa fie conștienți că există o alternativă la actuala politică de confruntare împotriva Rusiei și a Chinei”, a declarat fondatorul institutului, pentru RIA Novosti.

Conform lui Zepp Larouche, lumea se confruntă în prezent cu două amenințări majore interconectate: prăbușirea sistemului transatlantic și amenințarea unui război termonuclear declanșat de politicile actuale ale NATO față de Rusia și China, care ar putea duce la “stingerea omenirii”.

Fondatorul Institutului Schiller au subliniat că națiunile BRICS prezinta un nou model de relații internaționale, bazate pe cooperare reciprocă, care sunt esența noii ordini mondiale.

“Acest model este foarte atractiv, cum s-a demonstrat masiv in cadrul acordurilor economice între țările BRICS și multe țări din America de Sud și Centrală, Asia, Africa și chiar unele țări europene, la ultimul summit din Forteleza, Brazilia, acum un an”, a adaugat Zepp Larouche.

Grupul BRICS este o uniune a cinci economii, cuprinzând Rusia, Brazilia, India, China și Africa de Sud, care cooperează pe o gamă largă de probleme, inclusiv finanțe și economie.

Cei cinci membrii ai grupului, care reprezintă mai mult de o treime din populația lumii, sunt in curs de dezvoltare, influența lor politică și economică continuand să crească în mod constant.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.