Grefiera judecata pentru refuzul de a semna certificate de casatorie pentru gay

Patru cupluri din statul american Kentucky au dat in judecata o grefiera din districtul Rowan, pentru că a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile de acelasi sex asa cum proceda in cazul cuplurilor heterosexuale, după ce Curtea Supremă a SUA a legalizat ‘căsătoriile’ homosexualilor in toată țara, a informat presa locală.

Kim Davis, conform credintei proprii crestine, nu a putut respecta decizia Curții Supreme, prin urmare, s-a decis să refuze emiterea certificatelor de căsătorie pentru cuplurile homosexuale: “Este contrar a tot ceea ce mi se pare cel mai scump și sfânt în viața mea”.

“Aceasta este o convingere profundă. Conștiința mea nu-mi permite să fac asta”, a spus Kim Davis.

Astfel, Davis se numara printre mai multi funcționari și judecători din multe state americane, care îndrăznesc sa nu respecte decizia Curții Supreme. Ei isi motiveaza acțiunile lor prin credinta și dreptul la libertatea de religie.

Oficialii au avertizat că grefierii neascultători pot fi chiar urmăriti penal.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.