Ministrul de Finante al Greciei a demisionat, intr-un joc al demnitatii… de stat

Yanis Varoufakis a demisionat din funcția de Ministru de Finante al Greciei, conform unei declaratii semnate de profesorul in economie si membrul SYRIZA.

In declaratia acestuia, se arata:

“Referendumul din 5 iulie va rămâne în istorie ca un moment unic, atunci când o națiune europeană mică s-a ridicat împotriva datoriei inrobitoare”.

“Prin urmare, este esențial ca marele capital conferit guvernului nostru prin splendidul vot NU, sa fie investit imediat într-un DA pentru o rezoluție adecvată – un acord care implică restructurarea datoriilor, mai puțina austeritate, redistribuirea în favoarea celor nevoiași si reforme reale”.

“La scurt timp după anunțarea rezultatelor referendumului, mi s-a adus la cunoștință o anumită preferință a unora dintre participanții Eurogrupului, vizavi de ‘absența’ mea de la reuniunile lor; o idee pe care Primul-Ministru ar fi putut-o lua in considerare, ca fiind potențial utila, pentru a se ajunge la un acord. Din acest motiv, eu parasesc Ministerul Finanțelor, astăzi.

Este de datoria mea sa-l ajut pe Alexis Tsipras sa exploateze, așa cum crede de cuviință, capitalul pe care poporul grec ni l-a acordat prin referendumul de ieri”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.