UE insista sa fie legalizate casatoriile gay in intreaga Europa. Campanie speciala

“Căsătoriile intre persoane de același sex ar trebui să fie recunoscute în toată Europa”, a declarat vice-presedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans. El a sustinut ideea unui număr de reprezentanți ai UE, conform carora trebuie intreprinsa o campanie de afirmare a drepturilor minorităților sexuale pe întreg teritoriul Uniunii Europene, arata publicatia The Telegraph.

Conform lui Timmermans și altor reprezentanți ai Comisiei Europene, drepturile acordate cuplurilor de același sex într-o țară (în care astfel de ‘casatorii’ sunt permise), trebuie să ramana valabile si dupa mutarea cuplului intr-o altă țară a UE, indiferent de legile locale (chiar dacă legile nu permit o astfel de ‘casatorie’).

Imposibilitatea de a le oferi cuplurilor gay drepturi egale, potrivit reprezentantilor de la Bruxelles, ar fi contrară dreptului la libera circulație – unul dintre principiile-cheie ale UE.

“Cred că Comisia Europeană ar trebui să sustina și să facă un efort ca toate țările din UE sa recunoasca mariajul intre persoane de același sex” – a declarat diplomatul olandez, cu ocazia primului “Festival European al Egalitatii”, care a avut loc la Bruxelles.

“Dacă țara dvs. nu a permis, inca, mariajul intre persoane de același sex, atunci cel puțin să aibă decența si să respecte decizia altor țări care au legalizat aceste casatorii! Cred că este rușinos că, trecând de la o țară UE la alta, multe cupluri intre persoane de același sex se confruntă cu tot felul de probleme idioate, cu care heterosexualii casatoriti nu se ciocnesc”- a conchis vicepreședintele Comisiei Europene.

În prezent, “căsătoriile” intre persoane de acelasi sex sunt permise oficial în 8 dintre cele 28 de țări ale Uniunii Europene: Belgia, Danemarca, Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Spania, Suedia și Marea Britanie.

Finlanda va legaliza ‘căsătoria’ gay în 2017.

Așa-numitele “parteneriate civile” (care sunt recunoscute de lege, pentru persoanele de același sex) – uniunile de același sex sunt recunoscute, dar nu sunt înregistrate – sunt legalizate în toate țările UE, cu excepția Bulgariei, Ciprului, Greciei, Letoniei, Lituaniei, Italiei, Poloniei, Portugaliei, României și Slovaciei. În unele state, inclusiv Polonia, Ungaria și Bulgaria, Constituția definește căsătoria ca fiind o uniune doar între un bărbat și o femeie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.