Rusia initiaza o misiune de protejare a crestinilor din Orientul Mijlociu

Misiunea de protejare a creștinilor din Orientul Mijlociu va fi înființata în Liban, Siria și Palestina, conform unei declaratii a lui Alexey Cherkezov, liderul comitetului de organizare a celui de-al 3-lea Forum al Tineretului Crestin din Rusia, care a avut loc la Soci.

Organizația internațională nou înființată se va numi “Lumea Crestina”. Scopul său este acela de a actiona impreuna cu institutiile societatii civile din Rusia și din alte țări, cooperand in respectarea normelor de drept internațional, in lucrarea socială și dialogul religios.

Delegații din Siria și Liban, care au participat la forum, au susținut cu ardoare inițiativa înființării Misiunii de Protejare a Crestinilor din Orientul Mijlociu.

“Suntem foarte bucuroși să auzim despre această decizie”, a spus un delegat din Siria, Karin Hassan, “există mulți creștini în țara noastră și vom sprijini cu siguranță misiunea. Siria a fost întotdeauna în relații bune cu Rusia și sperăm ca acestea să se consolideze și să se dezvolte”.

Anterior, reprezentantul mișcării de tineret Al-Marada din Liban, Shadi Dahla, a spus, la acelasi forum, că Libanul așteaptă ca Rusia să revină în Orientul Mijlociu – o necesitate pentru stabilizarea situației din regiune și echilibrarea forțelor.

Cel de-al 3-lea Forum al Tineretului Creștin al Rusiei a avut loc sub auspiciile Bisericii Ortodoxe Ruse, Consiliului Mondial Popular Rus, Societatea Imperiala Ortodox Palestina și alte organizații publice și de caritate. Forumul, la care au participat în mare parte tineri, a salutat aproximativ 300 de delegați din Moscova, Rostov, Krasnodar, Stavropolye, Osetia de Nord, Armenia, Georgia, Liban, Siria, Grecia și Cipru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.