Liderul Bisericii din Grecia trage la raspundere Occidentul, pentru exodul crestinilor

“Viitorul migranților care sosesc în țară trebuie să preocupe toate tarile Uniunii Europene, si nu doar Grecia”, a spus Arhiepiscopul Atenei și al Intregii Grecii, Ieronim, în timpul unei întâlniri cu delegatii Parlamentelor locale, cu secretarul general al Comisiei Bisericilor pentru Migranții din Europa (CCME) si cu alti oficiali.

Liderul Bisericii Ortodoxe Grecești a susținut că refugiații care ajung la frontierele europene ar trebui sa fie gazduiti nu doar de Grecia, ci de toate celelalte state membre ale UE, proporțional cu populația fiecareia.

El și-a exprimat, de asemenea, opinia cu privire la imigranții ilegali, menționând că acestia suferă din cauza acțiunilor Lumii Occidentale. “Noi singuri, prin actiunile noastre, i-am forțat pe acești oameni să-și abandoneze țările, iar acum ei sunt tratati ca niște oi pregatite de sacrificare”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.