Papa Francisc creeaza un nou tribunal pentru cercetarea episcopilor catolici

Papa Francisc a aprobat, ieri, crearea unui nou tribunal, pentru cercetarea cazurilor care implică episcopi care nu au protejat copiii in fata abuzurilor sexuale comise de unii preoti catolici.

Organismul va avea, de asemenea, puterea de a-i pedepsi pe episcopii găsiți vinovați de astfel de infracțiuni.

Supraviețuitorii abuzurilor marturisesc ca asteptau de la Vatican astfel de masuri. Cu toate acestea, potrivit rapoartelor mass-media, unii supravietuitori ai abuzului nu au fost impresionați de anunțul de ieri, sugerand ca este ceva doar de fatada, si nicidecum nu presupune acțiune.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi, a spus ca Papa a autorizat, de asemenea, atribuirea de “resurse adecvate” pentru noul tribunal.

Aceasta decizie este o urmare a activitatii unui tribunal anti-abuz, creat in martie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.