Statul Islamic este raspunzator pentru atacul sinucigas din Luxor

Grupul militant al Statul Islamic (ISIL) a revendicat, ieri, responsabilitatea pentru un atac sinucigaș efectuat la Templul din Karnak, în orașul istoric egiptean Luxor, conform unui raport al Copts Today.

Publicatia a citat un mesaj Twitter, despre care crede că ar aparține membrului senior al Statului Islamic, Abu Obeida, care sustine ca atacul asupra Templului Karnak a fost organizat de militanți ISIL.

Templul este unul dintre sit-urile egiptene istorice cele mai faimoase și al doilea în popularitate dupa Piramide Giza. Acesta atrage milioane de turisti, in fiecare an.

Unul dintre atacatori a fost împușcat mortal și un altul rănit, în timp ce un al treilea a detonat o bombă care l-a ucis inclusiv pe el și a rănit 4 trecători. Forțele de securitate verifică dacă trio-ul a avut si alti complici, a declarat mass-media egipteana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.