Cresc drepturile cuplurilor gay din Grecia

Cuplurile de același sex care trăiesc împreună in Grecia, s-ar putea de aceleași drepturi de care se bucura și cuplurile căsătorite.

Noul proiect de lege nu permite, insa, căsătoria între cuplurile de același sex.

Proiectul de lege al Ministerului Justiției, care a fost prezentat spre consultare publică, stipulează că, pentru cuplurile de același sex care, care au un acord de coabitare, ar trebui să existe aceleași drepturi, ca și in cazul cuplurilor căsătorite, dar li se va interzice căsătoria și adopția in comun.

Proiectul de lege, care a fost publicat de Minister, în această săptămână, modifică în esență o lege existentă, acordand mai multe drepturi si cuplurilor heterosexuale care nu sunt căsătorite, la șapte ani după aprobarea sa. Aceasta miscare urmeaza unei hotarari a Curtii Europene, din decembrie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care considera că legislația în vigoare ii discriminează pe gay.

Conform publicatiei grecesti Katimerini, proiectul de lege, care a fost elaborat de Ministrul Justiției, Nikos Paraskevopoulos, prevede că atât cuplurile heterosexuale, cat și de același sex, care au semnat un acord de coabitare, au aceleași drepturi, în ceea ce privește pensiile, impozitarea și moștenirile, cu cuplurile care sunt casatorite.

În ceea ce privește împărțirea proprietăților și bunurilor, partile care intră in acordul de coabitare pot alege să-și păstreze un pachet majoritar pentru sine, in loc sa imparta egal toate bunurile cu partenerii lor.

A rămas neclar când va avea loc votul parlamentar pe marginea noului proiect de lege, care a fost supus consultarii publice la doar câteva zile înainte de paradele care urmeaza să aibă loc la Atena și în alte orașe, in acest week-end, afirma Katimerini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.