Liderul crestinilor armeni, catre Canada: indemnati Turcia sa ne returneze lacasurile de cult!

Zilele trecute, in cadrul vizitei sale in Ottawa, Sanctitatea Sa Aram I s-a întâlnit cu Dr. Andrew Bennett, Ambasadorul Biroului Llibertății Religioase în Canada.

Acestia au discutat despre modul in care libertatea religioasă este fundamentală, discutia axandu-se pe problema armenilor si crestinilor din Orientul Mijlociu.

Sanctitatea Sa Aram si-a exprimat, de asemenea, speranta ca, in Camera Comunelor din Canada, se va adopta o rezoluție, bazata pe o declarație privind libertatea religioasă, prin care Turcia să fie indemnata sa pună capăt tuturor formelor de discriminare religioasă și să returneze lacasurile de cult, mănăstirile, școlile, spitalele, monumentele, relicvele, site-urile sfinte și alte proprietăți religioase, proprietarilor de drept.

Sanctitatea Sa l-a informat pe Dr. Bennett despre procesul Catolicosatului de Cilicia, deschis la Curtea Constituțională Turcă, prin care s-a cerut returnarea sediului Catolicosatului istoric din Sis, care a fost luat cu forța de către guvernul otoman, asa cum s-a intamplat cu multe biserici și instituții armene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.