Nori negri peste Turcia: Presedintele denunta criticile presei americane la adresa tarii

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan si-a exprimat indignarea, intr-un discurs tinut ieri, pe marginea unui articol al New York Times, publicat săptămâna trecută, care critica politica represiva turceasca, înaintea alegerilor generale.

Pe 22 mai, ziarul a publicat un editorial intitulat “Nori negri peste Turcia”, care susținea că Erdogan intimidează mass-media, acuzându-l in acelasi timp de lăcomie de putere.

“Ca ziar, voi [New York Times] ar trebui să va stiti locul!”.

El a adăugat că publicatia americana a intervenit în treburile interne ale Turciei și a încălcat libertatea de exprimare.

Săptămâna trecută, un tribunal din Turcia a hotarat ca jurnalul Hurriyet să plătească o amendă de aproape 8.000 dolari, pentru insultarea Președintelui.

Partidul de guvernamant, al Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de Erdogan, care a venit la putere în 2002, va participa la alegerile generale din 7 iunie.

Anul trecut, Erdogan a criticat New York Times pentru ca a numit Turcia un “hub de recrutare” pentru grupul jihadist al Statului Islamic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.