Extremismul de stanga ia amploare in Cehia

Extremiștii de stânga (socialisti, adepti ai sistemului economic și politic bazat pe dominația proprietății statului în economie și pe conducerea centralizată în toate domeniile de activitate, exercitată de un partid unic) sunt din ce în ce în ce mai activi în Republica Cehă, conform unui document revizuit si aprobat ieri de Ministerul ceh de Interne.

În aprilie 2015, poliția cehă a arestat trei tineri activisti de stanga, suspectati de pregătirea unui atac armat împotriva unui tren al Ministerului Apărării. Dacă vor fi găsiti vinovati, afirma Sputnik, toti s-ar putea confrunta cu închisoarea pe viață.

“Reprezentanții forțelor de stanga au efectuat 158 de acțiuni în 2014, reprezentand cu 15 la sută mai multe actiuni decât în anul precedent. Aceste acțiuni s-au avut manifestat prin tulburarea linistii publice, împotriviri la adresa poliției, a posesiunilor sale, atacarea mai multor facilități publice, firme și magazine”, arata documentul, citat de publicatia ceha Ceske Noviny.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.