publicat în: Arhivă

Mesteri populari si… jucarii din lemn. Incepe Targul National de Jucarii

Părinţii şi copiii deopotrivă sunt poftiţi la Târgul Naţional de Jucării. Din 30 mai până în 1 iunie, de Ziua Copilului, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vizitatorii mari şi mici vor fi întâmpinaţi cum se cuvine de meşteri renumiţi. De la ei, oricine poate să înveţe cum să modeleze lutul sau să facă păpuşi şi morişti de vânt (simbolul târgului).

Pe tot parcursul evenimentului, în zona Etno Tehno Parc din Muzeul în aer liber, vor mai fi puse în scenă spectacole de teatru, muzică şi dansuri. În acelaşi cadru, vor fi amenajate 20 de standuri în care 40 de meşteri populari vor pune la vânzare jucării din lemn şi din ceramică, dar şi îmbrăcăminte, cărţi şi turtă dulce.

Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Jucării va avea loc pe 30 mai, ora 13 (Muzeul în aer liber, Etno Tehno Parc), iar în perioada 31 mai – 1 iunie (duminică şi luni) târgul se va desfăşura între orele 10 şi 18. Pe 1 iunie, de ziua lor, copii vor avea intrarea gratuită în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Aşadar, vor fi trei zile de copilărie şi de voie bună şi asta pentru că Târgul Naţional de Jucării, ediţia a opta, le este dedicat copiilor.

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului. Responsabil eveniment: Raluca Andrei, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA