publicat în: Arhivă

Festivalul Cannes 2015: trei filme apreciate de Juriul Ecumenic

În Cannes (Franța), Juriul Ecumenic a premiat filmul lui Nanni Moretti și filmele lui Stéphane Brize și Brillante Mendoza.

Astfel, Juriul Ecumenic al Festivalul de Film de la Cannes a acordat premiul său pe 2015 filmului italian al lui Nanni Moretti: “Madre Mia”. Juriul a motivat alegerea, prin aprecierea maiestriei, explorarea rafinamentului si elegantei, îmbinarea umorului cu teme esențiale diverse cu care viata ne confrunta.

Juriul Ecumenic a mai apreciat, de asemenea, printr-o mențiune specială, filmul frantuzesc “La Loi du marché” (Legea pietei), de Stéphane Brize, “pentru critica ei profetică asupra mediului muncii și reflecția sa incisivă asupra complicitatii noastre implicite în logica pieței inumane”.

O a doua mentiune specială a fost acordata unui alt film frantuzesc: “Taklub”, de Brillante Mendoza (Un Certain Regard), “pentru sensibilitatea fata de problemele indivizilor și comunităților din Filipine, care se luptă să ramana in viată, în ciuda dezastrelor naturale”.

NU UITA: Filmul Anului Ortodox – editia a doua, FAO 2015 – si-a deschis portile! (click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/18772-filmul-anului-ortodox-editia-a-doua-fao-2015-isi-deschide-portile.html]