Despre vizita Principesei Muna a Iordaniei in Romania (foto)

În zilele de 20-24 mai 2015, Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului hașemit, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea, a efecuat o vizită oficială în țara noastră.

Alături de Principesa Muna s-au aflat, pe durata șederii sale în România, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Înaltul musafir iordanian a vizitat municipiul Târgu Mureș și a fost oaspetele Familiei Regale, într-o vizită cu caracter privat, la Castelul Regal de la Săvârșin, în ultima parte a șederii în România.

Joi, 21 mai 2015, în cursul dimineții, Principesa Moștenitoare Margareta a luat parte la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș Principesei Muna a Iordaniei și domnului prof. dr. Ekhleif Tarawneh, președintele Universității Iordaniene.

În continuarea vizitei în municipiul Târgu Mureș, Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Muna a Iordaniei au vizitat Centrul de simulare și abilități practice al Universității de Medicină și Farmacie.

În aceeași zi, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, la lucrările de deschidere ale celui de-al VI-lea Congres de Medicină și Farmacie Româno-Iordanian, aflat sub Înaltul Patronaj al Principesei Muna.

Anul trecut, la Amman, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost alături de Principesa Muna, la ediția din 2014 a congresului, iar în anul 2013, Principesa Muna a prezidat congresul la Iași, unde a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului.

În cursul serii, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Muna a Iordaniei au luat parte, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, la concertul de gală oferit oferit de Universitatea de Medicină și Farmacie. Concertul a fost susținut de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș.

În încheierea zilei, oficialitățile municipiului Târgu Mureș și conducerea Universității de Medicină și Farmacie au oferit un dineu în onoarea Familiilor Regale română și iordaniană.

Vineri, 22 mai 2015, Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Muna a Iordaniei au vizitat sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” și Unitatea de Primiri Urgențe SMURD din Târgu-Mureș. Alături de Altețele Lor Regale s-a aflat domnul secretar de stat Raed Arafat, fondatorul SMURD în România.

Familia Regală a României a vizitat Iordania în anul 1995 (când Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această țară), în anul 1996 (când Principesa Moștenitoare și Principele Radu și-au petrecut luna de miere), precum și în anii 2004, 2010, 2012, 2013 și 2014 (în care au fost prezenți în Regatul Hașemit Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae).

Alteța Sa Regală Principesa Muna a fost oaspetele Familiei Regale a României în anul 2011, la anivesarea de 90 ai Majestății Sale Regelui, și în vara anului 2013.

Informatia a fost oferita Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, de Cancelarul Casei Majestății Sale Regelui Mihai I, Traian Sârcă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.