Principele Radu a sarbatorit Ziua Eroilor, la Cluj (foto)

Joi, 21 mai 2015, Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte, în municipiul Cluj-Napoca, la sărbătorirea Zilei Eroilor.

Alteța Sa Regală a participat la ceremonia militară și religioasă de comemorare desfășurată la Cimitirul Eroilor Români din Cluj-Napoca, în prezența Diviziei a 4-a de Infanterie „Gemina” a Armatei Române, subordonată Statului Major al Forţelor Terestre.

Divizia Gemina este activă din august 1916, fiind înfiinţată printr-un decret al Regelui Ferdinand ca Armata de Nord. Ostaşii săi au participat la mari misiuni din Primul şi Al Doilea Război Mondial, precum Ofensiva din Transilvania din 1916, Bătălia de la Oituz şi eliberarea oraşului Praga, fiind comandată, alături de alte mari nume ale istoriei noastre militare, de chiar Mareşalul Constantin Prezan (august-noiembrie 1916).

Principele Radu a depus două coroane de flori la Monumentul Ostașului Român și la Monumentul Eroilor căzuți la datorie pentru apărarea patriei. La ceremonie au mai luat parte domnul Gheorghe Ioan Vușcan, prefectul județului Cluj, domnul Istvan Valentin Vakar, președintele Consiliului Județean Cluj, reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei Române și ai Veteranilor de Război.

Ceremonia dedicată Zilei Eroilor a cuprins salutul drapelului de luptă, intonarea imnului național al României, oficierea serviciului religios de pomenire a eroilor neamului, mesajul prefectului județului, depunerea coroanelor de flori și defilarea gărzii de onoare.

Informatia ne-a fost oferita de Cancelarul Casei Majestății Sale Regelui Mihai I, Traian Sârcă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.