Peste 80% din populatie se opune mariajului gay

Conform Interfax, care citeaza un sondaj efectuat de Levada Center, procentajul rușilor care sustin legea care interzice propaganda homosexualității este în creștere și este în prezent de 77%, față de 67% în 2013.

15% din respondenti nu susțin această lege, iar 7% au declarat că nu sunt interesați.

Peste jumătate dintre respondenți au declarat că aceasta lege are ca scop protejarea moralei (67%, față de 60% în 2013), în timp ce 14% cred că urmărește să distragă atenția publicului de la alte probleme.

7% dintre respondenți au declarat că sprijină ideea permiterii “casatoriei” intre persoane de acelasi sex, iar 84% au declarat ca se opun.

29% dintre respondenti cred ca homosexualii sunt supuși violenței fizice în Rusia, în timp ce 32% cred că sunt discriminați (presiune psihologică, încălcări ale drepturilor etc.).

Putin mai mult de o treime dintre respondenți (37%) cred că homosexualitatea este o boală care trebuie tratată (față de 34%, în 2013). Un sfert dintre respondenți (26%, față de 17% în 2013), vad homosexualitatea ca pe o urmare a proastei educatii, promiscuitatii, și un obicei prost.

Procentajul respondenților care văd homosexualitatea ca pe o urmare a seducției a scăzut de la 23% la 13% în ultimii doi ani. Unul din zece respondenți consideră ca homosexualitatea ar fi înnăscută (11%, față de 16% în 2013).

Două treimi din ruși au declarat ca sentimentele lor fata de homosexuali sunt negative: frica și ura (24%), iritatie (22%), tensiune (19%). Unul din fiecare patru respondenți (26%) reacționează in fata homosexualilor și lesbienelor cu “calm, fără nicio emoție specială”. Doar 3% sunt prietenosi cu homosexualii sau sunt interesati de ei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.