Prima biserica ortodoxa greaca din Emisfera Vestica sarbatoreste 150 de ani

Un nou documentar al producătorilor Christina Kogos, Laila Morcos Zissis și Jason Rhein, intitulat “Greci în New Orleans: 150 de ani ai Sfintei Treimi”, a fost prezentat in premiera pe WYES-TV / Canal 12, in ziua de 7 mai, in cinstea celei mai vechi biserici din Emisfera Vestică, Sfânta Treime, subliniind prezența comunității grecești din New Orleans, de la mijlocul anilor 1700.

Scopul principal al filmului este acela de a sublinia impactul economic și cultural al comunității parohiale, atât la nivel local, cat și național, și dorinta imigranților greci de a-si pastra patrimoniul grec, limba și obiceiurile.

Mai multe fotografii de familie, rare, din secolul 20 și începutul secolului 21, care au supraviețuit Uraganului ucigator Katrina din august 2005, sunt incluse în această capodoperă greceasca, împreună cu diverse interviuri.

Documentarul “Grecii din New Orleans: 150 de ani ai Sfintei Treimi” va fi prezentat in reluare pe 17, 21 și 23 mai, de WYES-TV / Canal 12.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.