Homosexualii au desenat un curcubeu in fata birourilor episcopilor croati

Un curcubeu imens, simbol ales de miscarea gay, a fost trasat, in urma cu o seara, de un grup neidentificat de activiști, chiar în fața sediului Conferinței Episcopale Catolice Croate din Zagreb, cu ocazia Zilei Internaționale Impotriva Homofobiei.

Trotuarul din fata birourilor episcopilor croati a fost pictat cu un curcubeu din șase culori, avand alaturi mesajul “Iubește-ti aproapele”, în semn de protest față de poziția Bisericii Catolice privind homosexualitatea și, în special, fata de cea a Bisericii Catolice Croate, cunoscuta ca fiind foarte conservatoare.

Într-o scurtă declarație de presă, semnata cu “Aproapele Tău”, gestul a fost explicat ca fiind al unor “promotori necunoscuti ai dragostei, pacii și toleranței’‘.

Potrivit presei croate, episcopii au avertizat poliția, iar după-amiaza municipalitatea a trimis un grup de curățare, pentru a elimina curcubeul proiectat în întregime pe proprietatea publică. Dupa vizitarea locului, ofițerii au declarat, conform ANSA, că “nu există vreo infractiune, iar conținutul proiectat nu este în niciun fel ofensator’‘.

În 2013, in urma unui referendum promovat de asociațiile apropiate Bisericii și susținut de episcopi, două treimi din croați au votat în favoarea includerii în Constituție a definiției căsătoriei ca uniune exclusiva între un bărbat și o femeie.

În iulie, anul trecut, majoritatea de centru-stânga a aprobat o lege privind uniunile civile, garantand cuplurilor de homosexuali aceleași drepturi ca și cuplurilor căsătorite, cu excepția adoptiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.