Slujba ortodoxa in Mongolia Interioara, in Republica Populara Chineza

In urma cu doua zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului Relatiilor Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfantul Inochentie de Irkutsk, în Labdarin, in cadrul centrului administrativ E’erguna, din regiunea autonomă Mongolia Interioară, in Republica Populară Chineză.

In regiune, inainte de Revolutia Culturala, existau 18 biserici și o mănăstire. Acestea au fost distruse în 1967.

În 1990, guvernul poporului din Regiunea Autonoma Mongolia Interioară a recunoscut Ortodoxia ca religie prezenta in mod traditional în regiune, iar o biserică din piatră a fost construită în Labdarin, pe cheltuiala guvernului Hulun-Buer, drept compensație pentru bisericile distruse. La 30 august 2009, biserica a fost sfințită de către Pr. Michael Wang, cel mai varstnic preot al Bisericii Ortodoxe Autonome din China.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.