Sinodul catolicilor: dialogul cu islamul “privind respectarea drepturilor femeilor”

Sinodul episcopilor catolici, care s-a încheiat astăzi la Vatican, a propus sâmbătă “continuarea dialogului cu islamul, pe tema respectului drepturilor omului şi ale femeii”, conform concluziilor sale de lucru.

“În acest dialog, Sinodul a insistat pe importanţa respectului pentru viaţă, pentru drepturile omului şi ale femeii”, se spune în propunerile către Papa Benedict XVI.

“Reciprocitatea şi libertatea conştiinţei şi cultului va fi o temă majoră a acestui dialog”, au subliniat episcopii din întreaga lume, reuniţi la Vatican, începând cu data de 5 octombrie.

Episcopii participanţi la sinod, în timpul lucrărilor, au acuzat islamul că nu respectă drepturile femeilor, consfinţite de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, conform unui purtător de cuvânt.

Aceste critici au fost formulate în timpul unei reuniuni a grupului de episcopi spanioli, conform agenţiei italiene Ansa.

Un raport al Sinodului a recomandat totuşi prudenţă în relaţiile islamo-creştine, luând act de “importanţa punctelor cumune între cele două religii” (rezistenţă la secularism şi rezistenţă la liberalism, apărarea vieţii omului, afirmarea importanţei sociale a religiei “).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.