Benedict al XVI-lea va calatori în Angola şi Camerun, în martie

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat astăzi că în luna martie va participa în Camerun, la Conferinţa episcopală din Africa şi, de asemenea, în Angola cu ocazia aniversării a 500 de ani de la evangelizarea ţării.

“Am intenţia de a pleca în luna martie în Camerun”, în vederea pregătirii celei de-a doua reuniuni speciale a Sinodului pentru Africa, programată la Roma, în octombrie 2009, a arătat Papa Benedict al XVI-lea la messa care a marcat închiderea sinodului episcopal întrunit încă din data de 5 a lunii octombrie, la Roma.

“Iar de acolo, cu voia Lui Dumnezeu, în Angola, pentru o celebrare solemnă cu ocazia sărbătoririi a 500 de ani de la evangelizarea acestei ţări”, a spus Papa.

Aceasta va fi prima călătorie a lui Benedict al XVI-lea pe continentul african de la alegerea sa din aprilie 2005.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.