STIRI Ucraina | Alegeri in Donetsk si Luhansk. SUA nu recunoaste rezultatele

Statele Unite nu vor recunoaște rezultatele alegerilor desfășurate în republicile autoproclamate Donetsk și Luhansk (DPR și LPR), conform declaratiei lui Mark Stroh, un purtator de cuvant al Consiliului Național de Securitate al SUA, pentru RIA Novosti.

“Noi condamnăm, așa-numitele alegeri locale, nelegitim efectuate, astăzi, de către separatiștii din unele părți ale estului Ucrainei. Organizarea acestor alegeri contravine constituției și legilor Ucrainei, si Protocolului din Minsk, din 5 septembrie”, a declarat Stroh, cu cateva ore in urma.

“Statele Unite nu vor recunoaște niciun rezultat anunțat al acestor asa-zise alegeri, și facem apel la toți membrii comunității internaționale să facă același lucru”, a adăugat Stroh.

Potrivit purtătorului de cuvânt, singurele alegeri legitime din estul Ucrainei vor avea loc pe 7 decembrie, în condițiile prevăzute de lege, pentru acordarea unui statut special regiunilor Donețk și Luhansk. Legea a fost semnata de Președintele ucrainean Petro Poroșenko, pe 16 octombrie, dar cu toate acestea, autoritățile celor doua republici autoproclamate nu au urmat planurile Kievului și au programat alegerile in luna noiembrie.

Ieri, rezidentii celor doua republici autoproclamate au mers la urne, pentru a-i vota pe șefii guvernelor locale și pe reprezentanții organelor legislative locale. Alegerile au fost monitorizate de observatori din mai multe țări europene și din Statele Unite ale Americii.

Autoritățile UE și SUA anunțasera, anterior, că alegerile nu sunt conforme cu acordurile din Minsk, privind reglementarea crizei ucrainene. Rusia, dimpotrivă, și-a exprimat intenția de recunoaștere a alegerilor, subliniind că o condamnare a lor ar submina eforturile de a se ajunge la un acord de pace în Ucraina, conform Ria Novosti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.