STIRI | Turcia provoaca Grecia si Ciprul, privind drepturile din Marea Egee

O reuniune a consiliului turc al Securitatii Naționale a avut loc in uiltimele ore – durand mai mult de… 10 ore – într-o perioada in care Turcia continuă să provoace Grecia și Cipru asupra drepturilor din Marea Egee.

Potrivit unui raport al publicatiei NewsIT, în cadrul ședinței consiliului turc al securitatii naționale, oficialii turci au discutat despre ultimele evoluții din Orientul Mijlociu, Marea Egee și estul Mării Mediterane. Ei au discutat despre problema avansarii Statului Islamic, despre situația din Siria și Kurdistan și posibilele amenințări privind securitatea Turciei.

Aceștia au discutat, de asemenea, despre situația din Marea Egee și evoluțiile din zona economică exclusivă a Ciprului. Ei au decis că, de acum înainte, vor demonstra drepturile turcești din Marea Egee și vor proteja aceste drepturi în apele turcești. De asemenea, ei susțin că Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) le confera dreptul de a asigura interesele turcești în apele RTCN, potrivit raportului.

Între timp, prezența navei turcesti Barbaros continuă să provoace prin stationarea sa in interiorul zonei economice exclusive a Ciprului, aceasta fiind însoțită de un submarin turcesc, spre nemulțumirea Greciei și a Ciprului, informeaza Greek Reporter.

Analistii spun că Barbaros este modul Presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan (foto) de a răspunde alianței semnate intre Grecia, Cipru și Egipt.

Presa turcă a mai notat, ca cea mai lungă întâlnire națională anterioară a Consiliului de Securitate durase 9 ore, și a avut loc pe 28 februarie 1997.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.