STIRI Turcia si Cipru | Statele Unite, ingrijorate de tensiunile din zona

Insistând asupra stationarii navei Barbaros pe coasta de sud a Ciprului, Washington-ul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu reapariția tensiunilor in regiune și a subliniat sprijinul pentru suveranitatea Nicosiei și dreptul acesteia de a exploata resurse în zona sa economică exclusivă (ZEE).

Într-o intalnire cu presa, la Washington, la sfârșitul săptămânii trecute, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki (foto), a declarat ca SUA nu și-a schimbat poziția privind Ciprul.

“Vom continua să recunoastem dreptul Republicii Cipru de a dispune de resursele și de zonele sale economice exclusive”, a spus ea.

Întrebata de ce Washington-ul nu face apel la Turcia să oprească fărădelegile din Cipru, în același mod în care a făcut apel la China să stopeze actele provocatoare din Marea Chinei de Sud, Psaki a spus ca “fiecare regiune și fiecare conflict și fiecare țară este diferita”, informeza publicatia greceasca Neos Kosmos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.