STIRI Cipru | Autoritatile sunt in alerta. Amenintari din partea jihadistilor

Autoritățile din Cipru sunt în alertă, după ce au primit informații de la serviciile secrete străine, conform carora jihadiștii Statului Islamic intenționează să deturneze avioane în Cipru.

Un raport NewsIT spune că aeroporturile din Larnaca și Paphos sunt în alertă, pe baza informațiilor serviciilor secrete străine, conform carora jihadiștii ar intenționa să deturneze un avion al Cipru Airlines și să ia ostatici. Informațiile spun că jihadiștii au de gând să dirijeze avionul spre un aeroport din Siria sau Irak, aflate sub controlul Statului Islamic, și apoi sa foloseasca ostaticii pentru negocieri cu Marea Britanie.

Jihadiștii se vor folosi de ostatici, pentru a cere Ciprului sa nu mai permita Fortelor Aeriene Britanice sa mai utilizeze bazele din Cipru, pentru lansarea raidurilor aeriene împotriva zonelor din Siria și Irak, in care jihadiștii dețin controlul.

Potrivit raportului, serviciile secrete sustin că Statul Islamic are planuri similare pentru Grecia și Marea Britanie. Poliția cipriota a fost pusa în stare de alertă pe aeroporturile din Larnaca și Paphos și a ordonat controale amănunțite pentru pasageri și bagaje, conform Greek Reporter.

Alerta oficială s-a încheiat ieri, însă poliția rămâne în stare de alertă, Serviciile Secrete din Cipru “continuand să adune informații despre suspecții care au legaturi cu jihadiștii”. Pe ambele aeroporturi, pasagerii care sunt cetățeni europeni, dar sunt de origine arabă, sunt cel mai intens controlati. Serviciile secrete spun că unii dintre ei intenționează să treacă in zona ocupata de turci și sa mearga de acolo in Siria.

Autoritățile cipriote mai declara că, în ultimele zile, au efectuat căutări in portul de marfuri Limassol. O navă de marfă, cu destinația Siria, a fost controlata pentru a verifica dacă aceasta nu transportă cumva materiale care pot fi utilizate pentru fabricarea de explozivi. Nu s-au descoperit astfel de materiale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.