PS Vincentiu: Trebuie sa-i consideram pe cei napastuiti, ca facand parte din familia noastre!

Modele de bună practică din activitatea social-filantropică desfășurată în parohiile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Olteniţa – 27 Noiembrie 2014

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, prin Sectorul Social-Misionar, a organizat ieri, în judeţul Călăraşi, a II-a ediţie a Conferinţei cu tema „Modele de bună practică din activitatea social-filantropică desfășurată în parohiile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, cu scopul de a promova activitatea filantropică din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

În deschiderea Conferinţei, Preacucernicul Părinte Manuel Rusu, consilier cultural, a transmis cuvântul Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, care a subliniat rolul preotului în comunitatea pe care o păstoreşte:

„Preotul este şi trebuie să fie un adevărat lider al comunităţii în care este pus spre slujirea lui Dumnezeu şi a semenilor. El trebuie să fie tată al tuturor creştinilor, fără a face diferenţe, fără a marginaliza pe cineva.

Nu degeaba, creştinii ortodocşi, activi în Biserica de care aparţin, i se adresează preotului cu apelativul Părinte.

Toate cazurile sociale îndreptăţite trebuie să fie privite ca fiind responsabilitatea noastră, ca şi cum, cei năpăstuiţi ar face parte din propria noastră familie.

Asemenea lumânării care se consumă pe sine ca să lumineze pe alţii, şi creştinul îşi va sacrifica, desigur, de bună voie, din timpul său, din bunurile sale, pentru a sprijini pe toţi aceia care au nevoie reală de ajutorul nostru.”

În cadrul Conferinţei, au fost susţinute referate, cu temele:

– Programe sociale și de formare profesională implementate de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor și partenerii săi sociali, în vederea dinamizării activității social – filantropice de la nivelul parohiilor din județele Ialomița și Călărași,

– Asociația Socio-Culturală Matei Basarab – partener al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în domeniul social și al formării profesionale,

– D.G.A.S.P.C. Ialomița partener în formarea profesională a lucrătorilor sociali din Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

– Modele de bună practică din activitatea filantropică desfăşurată în cadrul Parohiilor: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Călăraşi – Protopopiatul Călăraşi, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Răzvani – Protopopiatul Lehliu şi Sfântul Dimitrie, Surlari – Protopopiatul Olteniţa.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de şedinţe a Primăriei Olteniţa şi a reunit 140 de persoane implicate în lucrarea social-filantropică din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, reprezentanţi ai protopopiatelor şi parohiilor din judeţul Călăraşi, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private cu atribuţii în domeniul social din judeţul Călăraşi.

În încheierea Conferinţei, a fost interpretată “Balada Sfântului Constantin Brâncoveanu”, de către grupul Muguri de credinţă, constituit din copii, beneficiari ai Parohiei Dragoş Vodă – Protopopiatul Lehliu, dupa cum ne informeaza Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, prin Arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.