Mitropolitul Clement: viteza mare pe Internet este un dezavantaj

Șeful Consiliului de Editare al Bisericii Ortodoxe Ruse, Mitropolitul Clement, este sigur că marea viteză de pe Internet contribuie la promovarea răului.

“Principala caracteristică a Internetului este aceea că viteza a devenit una foarte mare, aceasta însemnand ca răul apare de fiecare data si se răspândește, pe Internet, foarte repede. Și, pentru a face rău, nu trebuie să fii foarte inteligent”, a spus ierarhul, intr-o conferință de presă, tinuta ieri la Moscova.

Cu toate acestea, oficialul bisericii consideră că Internetul, în sine, “nu este o personificare a răului”.

“Este doar o tehnologie de acumulare și de transmitere de informații, la fel ca și tăblițele de lut, documentele pe coaja de mesteacan, papirusurile, pergamentle, zidurile de piatră și alte metode de transfer de informații”, a mai spus ierarhul.

Potrivit acestuia, alți factori sunt importanti, atunci când este vorba despre crearea unui lucru “bun, profund, cu talent”: “Pentru a crea astfel de lucrări, chiar luând în considerare tehnologiile moderne, este nevoie de mult timp și de efort, precum și de o anumita stare duhovnicească”, a spus Mitropolitul.

Din pacate, se pare ca Mitropolitul nu a luat in calcul si faptul ca, practic, cu aceeasi viteza mare se pot transmite, la fel de bine, si lucrurile bune (vezi AICI) [https://sf-esc.ro/informatii/10628-s-a-lansat-prima-retea-informationala-din-romania.html] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.