STIRI Ucraina | Pliante cu amenintari directe la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse

Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei a primit amenințări, inclusiv cu violența împotriva clerului, intr-o incercare a mișcărilor naționaliste radicale de a prelua bisericile si de a le forta sa intre sub Patriarhia Kievului, se arata intr-un raport al RT, citat de Pravmir (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Astfel, in ultima perioada, activiștii radicali de la Kiev au distribuit pliante cu amenințări alarmante adresate clericilor și enoriașilor.

Un astfel de pliant (flier), pe care RT l-a obținut, începe cu cuvintele: “Slavă Ucrainei, slavă eroilor” și apoi merge mai departe si afiseaza amenințări directe la adresa Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei și a preoților săi, chemand la “ATO [operatiune anti-teroristă] împotriva preoților Moscovei”.

“Fiecare monedă oferita Bisericii Patriarhiei Moscovei – este un glonț pentru un soldat ucrainean”, spune flier-ul. “Fiecare lumânare arsa într-o biserică din Moscova – este un cetățean de-al tău, ars de viu”.

Lucrarea, apoi, cere: “moarte preoților Moscovei”.

Un alt pliant avertizează bisericile, despre faptul ca ar trebui să treaca sub Patriarhia Kievului, fiindca altfel vor fi utilizate “măsuri radicale”.

“Pentru fiecare soldat ucrainean ucis în Crimeea, un preot din Patriarhia Moscovei va fi ucis. Sânge pentru sânge”, afirmă pliantul.

Pliantele au fost distribuite pe scară largă, iar Serviciul de Securitate al Ucrainei a emis un avertisment, spunând că cetățenii nu ar trebui să “cadă prada acestei provocari primitive”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.