Patriarhul Kirill, despre tragedia de sambata: “Eu stiu ce furie emana cei care nu apartin credintei noastre!”

Ieri, după Sfânta Liturghie oficiata in Mănăstirea Sfântul Nicolae – Peshnoshskom, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, în discursul său, a vorbit despre teribila tragedie care a avut loc cu o zi inainte în orașul Kirov, din regiunea Donetsk a Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Sanctitatea Sa a amintit că le-a cerut întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, intr-un apel, sa ia pozitie în apărarea creștinilor ortodocși din estul Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). “Aștept un răspuns din partea Organizației Națiunilor Unite, Consiliului Europei, OSCE, de asemenea, la atentionarea mea, in urma apelului de a opri masacrul, care a dus la uciderea ortodocșilor” – a spus Patriarhul.

“Nu cred că, din greseala, un proiectil ar fi putut scapa asupra unei biserici, eu nu cred că asta ar putea face un om ortodox care ar aparține Bisericii noastre, dar eu știu ce furie emana cei care nu apartin credinței noastre” – a spus Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril.

“Și, este posibil ca vizarea lacasurilor sa insemne o vizare a noastra, a intregii Rusii Sfinte, a intregii Rusii istorice, care a avut loc în mod repetat de-a lungul istoriei noastre”.

“Să ne rugăm – le-a cerut Întâistătătorul, credincioșilor – ca Domnul sa opreasca această vărsare de sânge teribila, sa apere poporul ortodox din estul Ucrainei”.

“Vom continua să muncim din greu și să facem tot posibilul pentru a opri acest conflict. Impreuna cu Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei, care astăzi este singura forța de menținere a păcii in Ucraina, care unește și estul și vestul, și nordul și sudul, care se roagă pentru încetarea unui război fratricid, ne vom ruga și vom depune eforturi. Și, cred că Domnul ne va trimite mila Sa, tuturor”, – a concluzionat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.