STIRI Bulgaria | Fostul Palat Regal Tsarska Bistrita, declarat proprietate de stat

Un tribunal din Sofia a decis că reședința regală Tsarska Bistrița trebuie să fie returnata statului, de catre fostul țar Simeon Saxe-Coburg și sora sa Maria-Louisa.

În conformitate cu hotărârea Tribunalului Districtual Sofia, citat de Jurnalul 24 de Ore, Simeon Saxe-Coburg-Gotha și sora sa Maria-Louisa trebuie sa plătească despăgubiri de 140752 BGN fiecare, precum și dobânzi în valoare de 80000 BGN, pentru folosirea proprietatii fără nicio justificare legală pe o perioadă de 5 ani, din martie 2006 până în martie 2011.

Potrivit hotărârii, cei doi au fost ocupanți ai resedintei regale. Ei au consumat 168000 BGN pentru repararea capelei “Sfantul Ivan Rilski”, dar au primit venituri din taxele de intrare in reședința regală și pentru lemnul taiat in zona.

Simeon de Saxa-Coburg-Gotha și sora acestuia, Maria-Louisa, mai trebuie sa acopere cheltuieli de judecată în valoare de 400000 BGN, în cazul în care decizia intră în vigoare. Hotărârea poate fi atacată prin recurs, insa, în fața Curtii de Apel din Sofia.

În decembrie 2013, Curtea Suprema a Bulgariei (VKS) a menținut hotărârile Curtii de Apel din Plovdiv și Tribunalului de Primă Instanță din Plovdiv, spunând că reședința regală Krichim era proprietate de stat, informeaza Novinite.

VKS a fost abordat de către Simeon de Saxa-Coburg-Gotha și sora sa Maria-Louisa, acestia solicitand anularea hotărârilor de prima și a doua instanta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.