STIRI Bulgaria | Ultimul monarh al Bulgariei ameninta sa faca recurs

Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, anterior Tar și Prim-Ministru al Bulgariei, va face recurs in cazul unei hotarari judecatoresti prin care reședința regală Tsarska Bistitsa devine proprietate de stat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Avocații acestuia nu au primit încă verdictul, dar vor emite o declarație după ce se familiarizeaza cu documentul, conform DarikNews.

Țarul Simeon al II-lea este ultimul monarh al Bulgariei, care a domnit după moartea tatălui său, Boris III.

După preluarea comunistă, în 1944, un referendum controversat a avut loc în 1946, la care oamenii au votat crearea unei republici, iar acest lucru a dus la alungarea familiei regale din țară.

În 1947, a fost adoptată o nouă Constituție, care proclama Bulgaria drept republică.

Simeon s-a întors în Bulgaria, în 2001, și a format rapid un partid liberal politic (Mișcarea Națională Simeon al II-lea, ulterior Mișcarea Națională pentru Stabilitate și Prosperitate), care a câștigat o victorie răsunătoare în alegerile generale din același an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.