Armata Ucrainei loveste o alta biserica ortodoxa, in timpul rugaciunii. Enoriasi morti, dupa ce acoperisul s-a prabusit peste ei

In ziua de 23 august 2014, un bombardament pornit de armata ucraineana asupra orașului Kirov (Regiunea Donetsk din Ucraina) a lovit Biserica Sfântului Ioan de Kronstadt.

Biserica a fost complet distrusa, trei persoane fiind ucise și mai multe rănite ajungand la spital cu leziuni grave, conform Eparhiei Gorlovskoy.

Potrivit protopopului Gheorghe Cyganova, o racheta a lovit biserica, la ora 16.30, cand aici avea loc o slujba si se canta Doxologia Mare. Racheta a lovit acoperișul constructiei, care s-a prabusit peste oamenii aflati la rugaciune. Enoriasii Svechnitsa Olga Radcenko, Zinaida Meluga si Viktor Chernyshev au murit pe loc. Alti enoriasi si preotul protopop Serghei Piven cu sotia sa au ajuns sa fie spitalizati cu leziuni grave.

În același timp, insa, armata ucraineana a trimis o racheta si asupra spitalului, unde s-au inregistrat două decese și răniri grave.

Nu este pentru prima dată, in luna august, când luptele din partea de sud-est a Ucrainei au dus la bombardarea bisericilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe):

– 7 august, Biserica ortodoxă a Maicii Domnului din centrul Lugansk,

– 8 august, Biserica de lemn Buna Vestire din regiunea Gorlovka Donetsk,

– 10 august, Catedrala Gorlovka.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.