Nigeria – peste 200 de eleve crestine rapite: teroristii lanseaza un videoclip trucat

Mai mult de 200 de fete creștine au fost rapite de secta Boko Haram, cu o lună în urmă, dintr-o școală de stat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Numai ca, fetele prezentate într-un clip video de răscumpărare, realizat de teroriști, nu sunt si cele rapite, conform unei declaratii a expertului in relații nigeriene, Adeniyi Ojutiku, pentru Baptist Press.

Conform BP News, niciunul dintre părinții adolescentelor rapite nu a putut sa-si indentifice propriul copil în film, a spus Ojutiku. “Ele nu sunt aceleasi. Ele nu sunt fetele răpite”, a declarat Ojutiku.

“Acest film nu le arata pe fetele rapite. Este o minciună, pentru a face ca lumea să creadă că fetele sunt încă împreună” – a mai spus el.

De asemenea, afirmatia Boko Haram, că fetele descrise în videoclip tocmai s-au convertit la Islam, nu pare credibila, a declarat Ojutiku. “Locuitorii din Borno spun că recitarea Coranului, de către fetele in cauza, nu este caracteristica unora care sunt noi în credința islamică”, a spus Ojutiku. “In urma recitarii, există indicii că aceste grupuri de fete s-au aflat în Islam pentru o lungă perioadă de timp, pentru că inflexiunea, modul în care recita… intonația, nu sunt specifice unor persoane abia initiate in Coran. Fetele recita cântecul, cu fluiditate, cu o bună înțelegere a cântării. Inflexiunile vocilor indica faptul ca acestea nu sunt noi in aceste cantari”.

Boko Haram a prezentat aproximativ 130 de fete, îmbrăcate în haine musulmane, recitand versete din Coran, într-un video catre AFP.

Un barbat care se identifica drept lider al Boko Haram, Abubakar Shekau, asigura întoarcerea lor în siguranță, în schimbul eliberarii a sute de membri ai Boko Haram închiși în Nigeria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.