Icoana Maicii Domnului ‘Dulcele Sarut’, de acum in Parohia Lehliu Gara

In aceasta perioada, în sfânta Mănăstire Strâmba, din județul Sălaj, a fost definitivată zugrăvirea unei copii a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Dulcele Sărut”.

Această noua icoană ii va mângâia duhovnicește, de acum, pe credincioșii ortodocși din Lehliu Gară. Astfel, în perioada 14-16 martie 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, aici a avut loc un program liturgic care a marcat deosebitul eveniment din viața parohiei.

Vineri, sfanta icoana, alaturi de o icoana a Sfantului Nectarie Taumaturgul, a fost întâmpinata în fața bisericii parohiale, de un sobor de preoți, condus de Preacucernicul părinte secretar Cherciu Marius, după care au fost săvârșite slujba Aghiasmei mici, Te Deum-ul de mulțumire și Taina Sfântului Maslu, conform informatiilor oferite de reprezentantii Protoieriei Lehliu.

Sâmbătă, 15 martie 2014, au fost săvărșite Sfânta Liturghie, Paraclisul Maicii Domnului, Vecernia și Acatistul Maicii Domnului.

Duminică, 16 martie 2014, la Sfânta Liturghie, în sobor, sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Zotta Mihail, au participat preoți slujitori și credincioși din localitățile învecinate, fii duhovnicești ai parohiei, donatori și reprezentanti ai autorităților locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.