publicat în: Arhivă

Turcia interzice accesul pe YouTube

Cel mai popular site-web de sharing-video, YouTube, a fost blocat în Turcia, pentru unii utilizatori de Internet care se conectează prin intermediul TurkNet, și o serie de alte servere, conform Serviciului specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] , care citeaza jurnalul Hurriyet.

Astfel, utilizatorii de Internet au fost surprinși, in ultimele ore, să vadă mesajul “Acest site a fost blocat, printr-o decizie judecătorească”, atunci când încercau sa acceseze YouTube.

Site-ul de video-sharing Vimeo, cu sediul în SUA, care fusese blocat, în Turcia, de către un tribunal, joi seara, a redevenit accesibil vineri seara, după o interdicție de doar 24 de ore, ceea ce a nascut confuzie asupra deciziei instantei, dacă a fost vorba despre una temporara sau nu.

Interzicerea site-ului, conform unui amendament recent privind atacurile cibernetice, poate deteriora grav libertatea de exprimare pe Internet și mass-media sociala, aprecia Ansa, mai informeaza Serviciul NetCreator. [https://www.NetCreator.ro]