Albanezii trec granita la greci si terorizeaza populatia locala

Șase municipalități situate de-a lungul graniței greco-albaneze, în partea de nord-vest a Greciei, au solicitat o întâlnire cu Primul-Ministru al tarii, Antonis Samaras, și cu Miniștrii Ordinii Publice și Protecției Cetățeanului, Nikos Dendias, și Apărării Naționale, Dimitris Avramopoulos, pentru a discuta problema creșterii criminalității de-a lungul frontierei.

Primarii comunelor grecești Filiata, Pogoni, Konitsa, Nestorio, Kastoria și Prespes au semnat, cu totii, o scrisoare in acest sens, conform Greek Reporter, trimisă ieri dimineata Președintelui Republicii, Primului-Ministru, celor doi miniștri amintiti mai sus și liderilor partidelor politice.

În scrisoare, se arata: “Noi nu mai suntem în măsură să ne aparam viețile și proprietățile noastre; asteptam doar un nou atac si speram sa-i supravietuim”.

Scrisoarea merge mai departe, explicand modul in care securitatea de-a lungul frontierei greco-albaneze este ineficienta, permitandu-le infractorilor să intre în Grecia și sa-i terorizeze pe locuitorii din nordul țării.

Primarii se asteapta la o revenire a sistemului anterior de polițiști de frontieră si la consolidarea departamentelor locale de poliție cu personal și echipamente suplimentare. Mai mult decât atât, ei vor redeschiderea avanposturilor militare de-a lungul frontierei și relocarea unor ofițeri Frontex – agenție UE de gestionare a frontierelor – de la granitele estice, la cele vestice grecesti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.