Crestinii din Nigeria, sub amenintarea Islamismului radical

Episcopul Hyacinth Egbebo este administratorul Vicariatului Apostolic Catolic de Bomadi, din Delta Niger, în inima sudului – bogat in petrol, dar defavorizat economic – al țării. Creștinii din Nigeria se confruntă cu amenințarea tot mai mare a Islamismului radical, în forma sa extrem de violenta, a sectei Boko Haram, care a fost declarata organizație teroristă, de către SUA.

Cu 160 de milioane de oameni, Nigeria este cea mai populată țară a Africii. Peste 50% din oameni sunt creștini, alcatuind cea mai mare parte a populatiei din sudul Nigeriei, musulmanii reprezentand 45% din populație, acestia traind în mare parte în nordul Nigeriei. Există 30 de milioane de catolici in țară. În 2012, aproape 1.000 de creștini au decedat în Nigeria, din cauza credinței lor, iar Boko Haram este responsabil pentru moartea a cel puțin 700 de creștini, în 2013.

Potrivit episcopului, intervievat de radioul Vaticanului, bunastarea Nigeriei reprezinta cheia viitorului intregii Africi. “Dacă Nigeria intra pe mainile extremiștilor islamici”, a spus el, “toata Africa se va afla sub risc”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.