Intalnire intre liderii ortodocsi ai Bisericii Indiene Malankara si Etiopiene Tewahedo

Mitropolitul de Ahmedabad, Geevarghese Mar Yulios (foto), va conduce o delegație a Bisericii Ortodoxe Indiene Malankara, care va participa la sarbatoarea Botezului Domnului (c.Iul.) in Biserica Etiopiana Ortodoxa Tewahedo, in aceasta duminica.

Evenimentul face parte din programul unei vizite a Mitropolitului Bisericii Ortodoxe Indiene in Etiopia, din perioada 16-24 ianuarie. Punctul culminant al vizitei va fi întâlnirea cu Sanctitatea Sa Abune Mathias I, cel de-al 6-lea Patriarh și Catolicos al Etiopiei, Arhiepiscop de Axum și Ichege (Tronul din Taklehaimanot). Dr. Mar Yulios va oficia o Liturghie alaturi de Patriarh.

Mitropolitul a mai fost invtat sa sustina cursuri in fata seminariștilor renumitului Colegiu Teologic Sfanta Treime. El va mai vizita o serie de biserici ortodoxe din Addis Abeba.

Biserica Ortodoxă Malankara din India este în comuniune cu Bisericile Orientale Ortodoxe: Etiopiana, Antiohiană, Alexandrina, Armeana și Eritreana.

Biserica Etiopiana Ortodoxă Tewahedo este Biserica Orientală Ortodoxa care predomina pe continentul african. Aceasta este cea de-a 2-a cea mai mare Biserica Ortodoxa din lume, dupa Biserica Ortodoxă Rusă, cu mai mult de 45 de milioane de credincioși.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.