Un preot grec, implicat in activitatile ilegale ale unei bande – Thessaly, Grecia

Autoritățile de poliție din Thessaly, Grecia centrala, au arestat o bandă care se ocupa cu comerțul ilegal de icoane și alte obiecte de valoare religioasă.

Patru greci au fost arestați, doi bărbați și două femei, împreună cu un bărbat în vârstă de 42 de ani, de origine albaneză. Unul dintre membrii greci ai bandei era un preot în vârstă de 34 de ani. Suspecții au fost arestați în timp ce încercau sa vanda un produs, estimat la valoarea de 60.000 de euro, unui polițist sub acoperire. Autoritățile au mai găsit două icoane din lemn și o carte datând din 1765. În timpul unei descinderi in casa preotului, poliția a descoperit o Evanghelie veche, datand din 1866, patru relicvare, o icoană de lemn care îl reprezintă pe Sfantul Ioan Botezătorul și o amuletă de metal.

Preotul le-a mai predat ofițerilor de poliție, de asemenea, o cruce de lemn sculptata, pe care o furase dintr-o biserică din Trikala, Grecia, conform Greek Reporter.

Poliția încearcă să determine amploarea activităților ilegale ale bandei. Cinci dintre membrii bandei au apărut în fața procurorului, pentru contravențiile comise, în Larissa, și se confrunta cu acuzația de a face parte dintr-o organizație criminală și de încalcarea legii stricte a antichităților Greciei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.