Presedintele Frantei: propun primirea Coalitiei democratice siriene la Vatican

Președintele Frantei, Francois Hollande, a declarat astazi, după o audiență la Vatican cu Papa Francisc (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), că el “i-a confirmat Papei faptul ca Franța apără libertatea religioasă pretutindeni. Aceasta este patria drepturilor omului și a libertății de conștiință”.

Hollande a adăugat, conform Ansa: “Împărtășim aceeași hotărâre, împotriva tuturor actelor anti-religioase care pot fi comise, fără deosebire, cele mai multe dintre ele in lăcașurile de cult”. De asemenea, el a subliniat că “laicii permit dialogul cu toate religiile”.

Hollande a discutat cu Papa, in plus, situația din Siria și i-a cerut acestuia să primească o delegație a Coaliției opoziției siriene. “Mi-am exprimat speranța că Vaticanul va primi coaliția democratică siriana pentru a demonstra clar că se va ajunge la pace printr-o soluție politică pluralistă”, le-a mai declarat Președintele, reporterilor din Roma, după întâlnire. “Geneva 2 trebuie să conducă la o tranziție”, a incheiat el, citat de Ansa.

Agentia de stiri Zenit a informat ulterior ca Presedintele l-a invitat pe Papa in Franta, oricand acesta va putea veni, fiind “binevenit”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.