Iisus, Om al strazii – o sculptura miscatoare, prezentata Papei Francisc

O sculptură miscatoare a lui Iisus, descris ca om al strazii, fara adapost, intins pe o bancă din parc, i-a fost prezentata ieri Papei Francisc, după audiența generală în Piața Sf. Petru.

Opera de arta, neobisnuita, a fost adusa din Canada de către sculptorul Timothy Schmalz, care exploreaza fata contemporană a artei creștine de peste două decenii.

Sculptura din bronz a fost inspirata de o întâlnire a artistului cu o persoană fără adăpost, pe străzile din Toronto, în urmă cu mai mulți ani, o experiență care i-a provocat o perspectiva noua asupra pasajului evanghelic despre grija pentru cei flămânzi, însetați, goi și străini din mijlocul nostru.

“Speranta mea este aceea de a vedea în cele mai multe dintre orașele mari acest mesaj vizual… o sculptura este asemanatoare unui predicator 24/7, daca este expusa afara, astfel încât oamenii sa aiba mai multa grija de persoanele fără adăpost”, a declarat artistul, pentru Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.