Accesul in Catedrala Alexander Nevski din Sofia, ingreunat

Ieri, soferii de taxi din întreaga Bulgarie, care au protestat în capitala Sofia cerând condiții mai bune de muncă, au ingreunat practic accesul normal in Catedrala Alexander Nevski din Sofia. Cu toate acestea, ei s-au plâns de faptul ca cordoanele de poliție i-au impiediat sa ia parte la demonstratie.

Zeci de taxiuri au fost parcate în fața Catedralei, dar mai multe sute s-au aflat in imposibilitatea de a ajunge acolo, sustinand ca politia a blocat strazile principale.

Trei acțiuni de protest în masă au blocat, ieri, din nou centrul Sofiei și au facut ca traficul sa se afle in impas. Cele trei actiuni au avut puncte diferite de desfasurare, dar destinația lor finală a fost piața din fața clădirii Parlamentului. La ora 11, studentii protestatari aveau sa ceara demisia guvernului socialist, adunandu-se in piața si incercand sa ii blocheze pe parlamentari în interiorul Parlamentului.

Sindicatele si taximetristii nu au cerințe politice, dar cer îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.