DSM 5 – Pedofilia, trecuta si ea ca – orientare sexuala?

Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) descrie pedofilia ca pe o “orientare sexuală” și nu ca pe un “interes sexual”. Descrierea in cauza, apartinand APA, face sa para ca atractia sexuala fata de copii ar fi o alegere de viață. Descoperirea a fost facuta de revista Charisma, o publicatie religioasa, si semnalata in ultimele ore de radioul Vocea Rusiei.

Cetățenii conservatori și creștini au răspuns acestui lucru, printr-o petitie directionata atât catre Congres cat și catre procurorul general Eric Holder, facand apel la APA să modifice definiția pedofiliei. Curând după aceea, APA a emis un comunicat de presă, prin care urmarea sa corecteze greseala.

APA a declarat că cea mai nouă versiune a DSM – 5 (un manual de tulburări psihice, care este utilizat pe scară largă de către profesioniștii din domeniul sănătății mintale) conținea aceasta greseala. Asociația a spus că termenul ar fi trebuit sa fie citit ca “interes sexual”, in loc de “orientare sexuală”.

APA afirma ca susține cu fermitate toate eforturile de urmărire în justiție a celor responsabili de abuzurile sexuale și exploatarea copiilor și a adolescenților. În plus, aceasta sprijină eforturile continue care vizează dezvoltarea unor forme de tratament pentru cei care sunt împovărați de tulburarea pedofiliei. Scopul este acela de a opri sau evita atacurile viitoare.

Interesant este, totusi, ca manualul de diagnosticare si statistica a tulburarilor psihice a fost făcut, pentru prima dată, în 1952 și de atunci a tot fost revizuit, dar, cu toate acestea, timp de aproape două decenii nu a fost niciodată modificat. O mulțime de noi informații din partea cercetatorilor au fost descoperite și totuși nimic nu a mai fost adaugat în manual. În cele din urmă, versiunea noua din 2013, DSM-5 a fost totusi lansata, dupa cum se vede…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.