Bulgaria: Sinodul anuleaza rezultatul alegerilor pentru Mitropolitul de Varna, in urma acuzelor de fraudare

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a decis să anuleze primul tur de scrutin pentru alegerea noului Mitropolit de Varna și Veliki Preslav.

Decizia vine după ce reprezentanții clericilor și laicilor au declarat că au motive să creadă că alegerile au fost fraudate.

Primul vot, care a avut loc duminica trecută, ii alesese pe staretul Boris al Manastirii Bacikovo și pe puțin cunoscutul episcop Ignatie, în calitate de concurenți pentru runda a doua, conform publicatiei Novinite.

Declarațiile anterioare făcute de starețul controversat Boris și participarea Episcopului Ignatie au fost printre motivele invocate cu convingerea ca voturile au fost pre-aranjate.

Sfântul Sinod a decis ca un nou vot local, pentru primul tur, sa aiba loc pe 15 decembrie, la Varna, în timp ce alegerea canonica – al doilea tur – sa aiba loc la o săptămână după acesta.

Scaunul de Mitropolit de Varna și Veliki Preslav a devenit vacant, după moartea misterioasa prin inecare, din luna iulie, a fostului episcop Kiril (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.