Conferinta Tineretului din Diaspora Ortodoxa Rusa – Ed. XIII – San Francisco. Alte evenimente importante

Cea de-a 13-a Conferinta a Tineretului din Diaspora Ortodoxă Rusă este programata să aibă loc in perioada 27 iunie – 4 iulie 2014, în San Francisco, California, SUA.

Forumul va fi dedicat slujirii misionare prin caritate, și va coincide cu o reuniune a Consiliului Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, precum și cu celebrarea a 20 de ani de la canonizarea Sfantului Ioan de Shanghai și San Francisco.

Deși pregatirile preliminare au început deja in Departamentul Sinodal de Tineret, la New York, in urmatoarele luni munca, inceputa inca din luna octombrie, va fi luata mai in serios în San Francisco.

Vorbind despre aceste evenimente, Protoiereul Andrei Sommer, vicepreședinte al Departamentului Sinodal de Tineret, a explicat ca locația celui de-Al 13-lea Forum al Tineretului Diasporei Ortodoxe Ruse nu a fost aleasa la întâmplare.

“La începutul anilor 1950, un om remarcabil sosea pe Coasta de Vest a Statelor Unite, al cărui titlu, după canonizare, a devenit “de Shanghai și San Francisco”. “În 1949, Mao Tse-Tung, liderul chinez, a încercat să evacueze toți străinii din țară. Acesta a fost un moment în care mulți ruși trăiau în Shanghai, alaturi de oameni de alte naționalități. Mai multe mii de ruși, care nu își puteau permite să emigreze într-o altă țară, au cerut azil pe insula Tubabao, în apropiere de Filipine. Ioan (Maximovici) a fost cu ei, oferindu-le sustinere duhovniceasca. În fiecare zi, înainte de a merge la culcare, el inconjura mergand intreaga tabara si se ruga. În timp ce rușii se aflau pe insula, nici macar o furtuna nu a mai avut loc aici. A existat si un orfelinat. Ioan i-a calauzit pe unii dintre ruși, inclusiv pe orfani, în SUA. El a ales capitala statului California, ca locatie pentru acest orfelinat”.

Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.