Peste 11.000 de copii, ucisi in Siria. Sute de copii vizati direct de lunetisti

Un nou raport arata ca mai mult de 11.000 de copii au murit în conflictul din Siria, în aproape trei ani, inclusiv cateva sute au fost vizati direct de lunetiști.

Centrul de Cercetare Oxford din Marea Britanie spune, de asemenea, ca execuțiile sumare și tortura au fost folosite împotriva copiilor si tinerilor. Raportul, citat de VoR, a declarat că majoritatea copiilor au fost uciși de bombe, în cartierele lor.

Din cele 11.420 de victime identificate cu vârsta de sub 17 ani, 389 au fost ucise de lunetiști. 764 au fost executate sumar și mai mult de 100 – inclusiv copii – au fost torturate, sustine raportul.

Raportul numeric intre băieți si fete, printre morți, este de aproximativ 2 la 1. Băieții cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au fost cei mai vizati, se spune in raport.

Cel mai mare număr de decese ale copiilor a avut loc în Aleppo, acolo unde 2.223 de copii au fost raportati ca fiind uciși.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.