Patriarhul Georgiei: Nimeni nu are dreptul sa vanda terenurile

Patriarhul ortodox-Catolicos al Georgiei, Ilia al II-lea, s-a întâlnit cu reprezentanții populației musulmane și ortodoxe din regiunea Samtatskaro.

Localnicii i-au cerut Patriarhului să acționeze ca mediator între acestia si Guvern, in problema retrocedarii terenurilor agricole vândute.

Un rezident din Samtatskaro, Simon Tsintsadze, a declarat ca guvernul anterior ar fi vandut 280 de hectare din terenul acestora.

„Noi nu detinem niciun teren agricol și nicio pășune în sat, deci situația este critică. În cazul în care terenul nu este returnat, sa locuiesti aici devine o actiune lipsita de sens”, a spus el, adăugând că satul se confrunta cu o multime de probleme sociale.

Patriarhul le-a transmis localnicilor că problemele lor vor fi rezolvate. “Totul va fi bine, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus Ilia al II-lea, subliniind că niciun rege, niciun președinte sau patriarh nu are dreptul sa vanda terenurile. “Trebuie să ne rugăm toți, iar Dumnezeu ne va ajuta”, a declarat Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.