Rapiti in Siria: Patriarhul Kirill, catre Patriarhul Ignatie Zakka I

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill a trimis un mesaj Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Siriace, vizavi de răpirea celor doi ierarhi creștini din Aleppo:

Sanctitatii Sale Mar Ignațiu Zakka I Iwas

Patriarh al Antiohiei și al Intregului Răsărit

Biserica Ortodoxă Siriacă

Sanctitatea Voastră,

Cu tristete, am aflat mai multe informatii despre răpirea a doi ierarhi creștini din Aleppo – Mitropolitul Boulos de Alep și Mitropolitul Mar Gregorios Yohanna Ibrahim, șef al Arhiepiscopiei Ortodoxe Siriene de Aleppo.

Am devenit din nou martorii unui act brutal și cinic, comis de cei care încearcă să se prezinte în calitate de campioni ai libertății și democrației, in mass-media. Acest act teribil demonstreaza în mod clar intentiile reale ale celor care au declanșat confruntarea sângeroasă din Siria.

Biserica noastra se roaga pentru eliberarea cat mai rapida si sanatatea ierarhilor răpiti. La această oră, suntem alaturi de toți creștinii sirieni, care suferă și sunt tristi.

Cu dragoste frățească în Hristos,

+ Kirill

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.